Utanmyr (2005)

Utanmyr är min tredje bok, och min första vuxenbok. Den kom ut 2005.

Köpa boken: Utanmyr är tyvärr slut i handeln, men jag har exemplar kvar, så kontakta mig om du vill köpa boken: sofianordin@gmail.com

Handling: Johanna träffar Susanna, och fascineras av henne. Hon följer med henne till kollektivet i Utanmyr, någonstans långt norrut i Sverige, långt in i skogen. Johanna fortsätter fascineras – av träden, människorna, gården, naturen. Men ju längre tid som går, desto mer hemlighetsfulla verkar människorna på Utanmyr – de som först framstod som så öppna. Vem är Sara? Varför är Liv så tvär? Vad är det Vidar sörjer?

När det blir akut brist på pengar fattar man det ödesdigra beslutet att anlita litauiska bärplockare under blåbärssäsongen. En av dem visar sig vara en fjortonårig pojke, och när han så småningom försvinner i skogen dras alla de gamla sorgerna upp till ytan.

4 thoughts on “Utanmyr (2005)

 1. Pingback: Recension: Utanmyr |

 2. Pingback: Min goda vän skönlitteraturen | Ileea

 3. Hej,

  har precis sträckläst ”Utanmyr”. Vilken kuslig och samtidigt trovärdig historia. Gruppsykologi? Hur tusan fick du uppslaget till en sådan historia?
  Vansinnigt bra bok, med ett väldigt speciellt språk. Du målar med orden.

  Bästa hälsningar,

  V.

  • Jag brukar nästan aldrig ha några uppslag när jag börjar skriva, utan hittar på under tiden som jag skriver. Det kan vara dumt, för det är krångligt när man ändrar sig, eller om man kommit halvvägs och inte kan komma på hur det ska sluta, men det är förstås också spännande att inte själv veta hur det ska gå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*