Som om jag vore fantastisk (2015)


”Som om jag vore fantastisk” är tredje delen i efter katastrofen-serien som började med ”En sekund i taget” och ”Spring så fort du kan”. Den här gången är det Ella som berättar. Hon och Nora är på väg norrut, efter att ha hört en radiosändning på kortvåg från Umeå. De tar en bil, och tänker att det ska gå fort och lätt att ta sig fram. Men i en värld där ingenting längre fungerar blir ingenting fullt så enkelt som de har tänkt sig …

62 thoughts on “Som om jag vore fantastisk (2015)

 1. Hej! Har läst alla böckerna i serien och jag undrar om det kommer en del 5? Jag skulle så gärna vilja veta vad som händer med barnet och hur de på gården reagerar!

  • Hej! Det blir ingen del 5, man får fantisera själv vad som händer sen! :-) Jag har ju hållit på med serien i ganska många år nu, så jag ville börja på något nytt!

 2. Hej!
  Efter att ha lyssnat på de tre första böckerna så blev jag glatt överraskad att en fjärde kommer ut som e-bok nu imorgon!
  Kommer den här boken även som ljudbok? Har du i så fall några uppgifter om när?

 3. Vad glad jag blev när jag läste att det kommer en del 4 i serien! Jag hör nog inte riktigt till målgruppen för böckerna men jag gillar dem skarpt!

 4. Hej Filip! Tråkigt att du inte gillade boken! Mitt tips är nog att inte läsa klart boken om du inte gillar den. Jag brukar ge en bok 30 till 50 sidor, och om jag inte gillar den än då, så läser jag inte resten :)

  • Det är lugnt. Jag tar inte illa upp för att alla inte gillar mina böcker (det vore ganska konstigt om alla gillade samma sak, tycker jag!) Hoppas det finns andra böcker du gillar mer!

  • Tack! Det kommer en fjärde del i januari 2017. Den kommer att heta ”Om du såg mig nu”. Hoppas du gillar den också!

 5. Hej!
  Jag har nu lyssnat klart på dina tre böcker i serien och gillar dem skarpt. De lämnar dock många delar olösta. Vi måste få veta hur det går i Umeå, varför alla dött och vad som händer på gården. När kommer nästa bok som knyter ihop säcken?

 6. Hej! Jag har precis läst ut ”en sekund i taget”,”spring så fort du kan” och ”som om jag vore fantastisk” och det var dom bästa böckerna jag har läst i hela mitt liv och nu har jag några frågor:

  1.varifrån fick du inspiration till att skriva just dom här böckerna?

  2.vilken av en ”sekund i taget”,”spring så fort du kan” och ”som om jag vore fantastisk” är du mest stolt över och varför?

  Och till sist den viktigaste frågan:
  3.kommer det en del fyra?och isåfall vad kommer den att heta och varför?och när kommer man kunna köpa den?

  P.s jag älskar verkligen dina böcker!

  • 1. Du kan läsa här på min hemsida (på sidan som handlar om den första delen i serien, ”En sekund i taget” om varifrån idén kom).
   2. Jag är nog mest stolt över ”Som om jag vore fantastisk”, för att jag både gillar Ella och stör mig på henne. Det gjorde att det var intressant att skriva boken och försöka leva sig in i Ellas känslor.
   3. Japp, håll utkik i januari! Den kommer att heta ”Om du såg mig nu”.

 7. Snälla kan du skriva en del fyra läste precis ut del tre o den var jätte bra. Vill veta vad son kommer hända med allihopa ifall hon hittar flera om det finns några i Umeå så snälla skriv en del fyra.

 8. Tror du det kommer bli en film ev. tv-serie av En sekund i taget + dem andra böckerna? Är det möjligt?

  • Det vore kul om det hände! Det är i så fall om något tv-bolag gillar idén, för jag kan inte själv göra en tv-serie :-)

 9. Hej Sofia!
  Jag sitter här med representanter från två åttondeklasser som väntar med spänning på bok nummer fyra i serien. Vi har läst de tre första och tycker att de är i världsklass! Vi vill hinna läsa fyran innan klasserna går ut nian nästa år. Så heja, heja, heja! Skriv så fort du kan! Vänliga hälsningar från fröken Hanna, 8d och 8e

  • Tack för hejaropen! Vet dock tyvärr inte om det blir någon del fyra. Hoppas att ni gillar någon av mina andra böcker, helt enkelt :)

   • Snälla skriv en fjärde bok! De här böckerna är helt otroliga och det skulle betyda jätte mycket om du det kom ännu en fortsättning. Vad du än har skrivit i utkastet, bara fortsätt kämpa och skriva tills du blir nöjd haha. Men allvarligt dina böcker är jättebra och det skulle bara vara helt underbart om du skulle skriva en till del :)

   • Hej, jag är en 14-årig tjej som bara fokuserar på mobilen. Jag hade helt tappat intresset till att läsa, tills jag läste böckerna i denna serien. Jag vill så gärna veta vad som händer! Både på gården och med Ella och Nora. Du borde skriva som time-laps, så man får veta vad som händer hos båda. Antingen att det i en bok pendlar, eller att de heter samma, fast det finns som två delar, en på gården, och en från Noras perspektiv eller nåt! Du har inspirerat så många med de här böckerna, de kan inte sluta så här, mitt i allt. Så kämpa på!

    • Det kommer en fjärde del i januari! Tyvärr inte med hopp mellan olika personers perspektiv (hade känts konstigt att byta stil mellan böckerna, men om det någon gång skulle bli till exempel en tv-serie av böckerna så blir det nog med såna hopp :) )

 10. Hej! Jag tycker att dina böcker ”En sekund i taget”, ”Spring så fort du kan” och ”Som om jag vore fantastisk” är jätte bra. Jag bara undrar om det kommer att komma en fortsättning för att jag längtar så mycket efter att få läsa mera. Så kommer det att komma en fortsättning?

  • Tack! Fint att du gillar dem! Jag vet tyvärr inte om det blir någon del fyra! (Jag har skrivit ett utkast, men känner mig inte så himla nöjd med resultatet …)

 11. Hej. Jag läste precis klart ”spring så fort du kan” och den och boken innan är superbra MEN jag har aldrig gillat Ella och hennes lata, kaxiga och bortskämnda attityd och att ha henne som huvudperson gör mig lite tveksam om jag ska läsa den vad tror du?

  • ha ha, jag håller med dig! Visst är Ella rätt så irriterande? Det var en av anledningarna till att jag tyckte att det var så spännande att skriva del tre, och gå in i huvudet på henne och försöka förstå henne och tycka om henne. Jag tycker faktiskt själv bäst om del tre, men jag kan nog tänka mig att du skulle fortsätta irritera dig på Ella. Du får nog prova och se, helt enkelt!

 12. Hej jag läste precis ut ”som om jag vore fantastisk”… Den är den bästa boken jag någonsin har läst och jag hoppas det kommer en 2:a av boken kanske? Altså från Ella o Nora:) Jag tycker i sånna fall att Esmael och Ella kommer att träffa varandra igen då och att de kommer att bli ett par:D

  • Härligt att du gillade den så mycket! Visste du att den är del tre i en serie? Del ett heter ”En sekund i taget” och del två heter ”Spring så fort du kan”. Sen kanske det kommer en del fyra också, men det är fortfarande lite oklart.

 13. Hej jag har läst alla böcker i denna serien, och jag har några frågor:

  1. Vem av alla karaktärer i böckerna tror du är mest lik dig själv?

  2. Finns det något namn på vad den 4:e boken ska heta? Eller har du några förslag men inte bestämt än?

  3. Många bokserier har själva serien ett namn, har inte ”en sekund i taget”, ”spring så fort du kan” och ”som om jag vore fantastisk” ett gemensamt namn?

  4. Vilken av ALLA böcker du skrivit är du mest stolt över? Vilken berättelse gillar du mest?

  Tack för svar!

  • Hej hej! Här kommer svar på dina frågor:
   1. Det finns nog små delar av mig i allihop, eftersom de alla kommer från min hjärna, men det är ingen som är baserad på mig.
   2. Vet inte än, tyvärr. Jag vet ju inte säkert hurdan boken blir än, så då är det svårt att veta exakt vad den borde heta!
   3. Nej, jag hade ingen aning om att det skulle bli en serie när jag började :)
   4. Alla såklart! Det är ett tråkigt svar, jag vet. Men det är sant! (Ingen idé att skriva en bok man inte har lust att skriva, så jag har bara skrivit sånt jag ville skriva.)

 14. Hej! Jag läste precis ut ”som om jag vore fantastisk”. Det var en jättebra bok men jag blev lite besviken över att man inte fick se något genom Hedvigs och Antes ögon och uppleva hur de hade det på gården när Ella och Nora var borta. Bortsett från detta var det en superbra bok och jag hoppas verkligen det kommer en fortsättning!

  • Hej Lina! Jag kan förstå att du saknade Hedvig och Ante. Jag ville själv helst följa med Nora och Ella, och skriva om dem, så så fick det bli. (Det blir tråkigare att skriva om man inte skriver det man själv tycker är roligt, och då tror jag att det märks i texten, och blir tråkigare att läsa också!)

 15. Hej Sofia
  Innan jag fann den här bok serien så gjorde jag inte så mycket, men när jag väl börjat läsa dem här så insåg jag vilken värld jag missat när det gäller böcker. Men jag vill bara säga att dem här tre böckerna är riktigt bra och jag undrar om en fjärde bok kommer komma?

  • Marcus, vilken grej! Att jag kunnat inspirera dig att bli mer intresserad av böcker, alltså. Jag hoppas att det blir en fjärde bok. Jag har börjat jobba på den, men inte kommit superlångt än, så jag vill inte lova något.

   • Tack för din respons, hoppas du lyckas skriva färdigt boken, vore lite tråkigt om serien slutade nu. Men jag får nog vänta och se tills nästa år, men om jag får fråga så skulle jag väldigt gärna vilja veta om du bestämt vem som ska berätta den här gången. :)

 16. Hej! Tyckte en sekund i taget, spring så fort du kan och som om jag vore fantastiskt var jätte bra. Men kommer det komma en fjärde bok så man typ vet hur det slutar?

  • Jag hoppas på att det ska bli en fjärde bok! Det beror lite på om jag hinner skriva klart den, och om förlaget tycker att den är bra :-)

    • Hi hi, jo, men eftersom förlaget är de som betalar allt som det kostar att göra en bok (ganska mycket!) så är det också de som bestämmer om de ska bli en bok över huvud taget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*