Nästanhuset (2004)

Nästanhuset är min andra bok och kom 2004.

Köpa boken: Nästanhuset är tyvärr slut i handeln, men jag har några exemplar kvar, så kontakta mig om du vill köpa boken: sofianordin@gmail.com

Handling: Yasmine är elva år och går i femman. Hennes bästa kompisar är Isabelle och Rasmus, och tillsammans brukar de hålla till i Nästanhuset – ett halvfärdigbyggt höghus i ett bostadsområde som aldrig blev klart.

En dag har Rasmus mamma stuckit hemifrån – hon har träffat en ny kille. Rasmus och hans pappa blir båda förtvivlade, och blir dessutom osams med varandra på kuppen. Rasmus bestämmer sig för att rymma hemifrån. Han gömmer sig i Nästanhuset, och Yasmine blir tvungna att hjälpa honom för att han ska klara sig. De tar med sig mat och filtar åt honom, och ljuger för hans skull, så att ingen ska få reda på var han egentligen håller hus.

Bakgrund: Inspirationen till Nästanhuset fick jag från ett område utanför Stockholm som heter Kymlinge. Där planerades ett bostadsområde, och på 70-talet började man bygga en tunnelbanestation. Plattformen finns kvar, och man åker förbi den, tom och nersläckt, när tunnelbanan passerar mellan Hallonbergen och Kista. Jag tycker att såna övergivna platser är väldigt fantasieggande, och började fundera på hur det skulle vara om man hade hunnit komma lite längre med bostadsområdet innan man avbröt bygget. Så kom platsen och huset Nästanhuset till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*