Gå sönder, gå hel (2011)

Gå sönder, gå hel är min sjunde bok, och min andra vuxenbok. Den kom ut 2011.

Här kan du jämföra priser på boken!

Handling: Normer – det går att ha sönder sig vare sig man hamnar utanför dem eller följer dem till punkt och pricka.

Lena stjäl sin tvillingsysters lilla dotter, och ger sig av på flykt med henne. Så småningom glömmer hon att hon inte är barnets mor på riktigt, och minns bara vagt att hon måste gömma sig. Till sist lever hon och babyn hemlösa i Stockholm, fryser och hungrar sig igenom en allt kallare vinter. Det slutar inte särskilt väl.

Parallellt med historien om Lena på flykt med barnet löper berättelsen om Efteråt. Efteråt skapar sig Lena ett nytt liv. Hon tar sig ett nytt namn, skaffar sig nya, perfekta barn med den perfekte mannen i den perfekta villan i den perfekta förorten.

Hon bestämmer sig för att följa varenda liten regel och varenda norm hon över huvud taget kan urskilja omkring sig, anpassa sig till precis vartenda mönster. Visserligen skaver normerna, men hon vet att det gick illa sist hon lät sig falla utanför mönstret, och tänker att hon så småningom kommer att ha anpassa sig så mycket att inte ens hon själv kommer att kunna skilja på kopian och originalet – hon kommer att glida på plats och höra hemma i sitt nya, perfekta liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*